top of page

GLOBAL HOPE RESCUE AND REHABILITATION CENTER

Der er utallige gadebørn i Kenya, som af forskellige årsager bliver tvunget til et liv på gaden. De lever et meget usselt liv, hvor de tigger, stjæler, spiser mad fra lossepladsen og bliver slået og misbrugt både fysisk og seksuelt. Mange kenyanere ser ned på gadebørn og ønsker ikke at have noget med dem at gøre - specielt gadedrenge, da de er kendt for deres ubehagelige adfærd, usoignerede ydre og ofte grupperer sig i bander. 

 

Global Hope Rescue and Rehabilition Center er et af de få steder i Kenya, hvor gadedrenge er velkomne. Centret er startet af kenyaneren Joseph Njoroge, som selv har været gadedreng i størstedelen af sin barndom. Med sit kendskab til livet på gaden opstartede Joseph i 2013 Global Hope Rescue and Rehabilitation Center, hvor han startede med at tage sig af bare en håndfuld drenge. Hans vision var at give drengene tag overhovedet og give drengene mindst et måltid mad om dagen. 

Idag huser Global Hope Rescue and Rehabilitation Center over 130 tidligere gadedrenge, som alle kommer fra et meget barskt liv på gaden. På centret får drengene mad, husly, kærlighed og en stor familie. Desuden får de adgang til skole og uddannelse. Udover formel uddannelse opfordres drengene også til at udforske og forbedre deres talenter såvel som menneskelige egenskaber. Joseph har meget fokus på den enkelte dreng. Alle er unikke og værdifulde!

58375236_388669775308089_646936824707337
julemesse lille11.jpg
IMG_3241.JPG
12.jpeg
IMG_5943.JPG
julemesse lille10.jpg
globalh2operescue.com_.jpeg
IMG_5831.JPG

JOSEPHS HISTORIE

Ildsjælen, Joseph Njoroge, er stifter og leder af Global Hope Rescue and Rehabilitation Center. Han har selv levet størstedelen af sin barndom på gaden og forstår derfor bedre end nogen anden de specifikke behov og udfordringer, som gadebørn står overfor.

Joseph blev født af en enlig mor i et fattigt slumkvarter. I en alder af bare 19 år havde Josephs mor alle fire børn at tage vare på. Hun drak og var derfor ikke i stand til at passe børnene eller skaffe mad til dem. Der kunne gå dage imellem de fik mad, og i stedet gav hun dem alkohol, så de kunne falde i søvn. Joseph var derfor nødsaget til at starte et liv på gaden da han bare var 6 år gammel. Her oplevede han at blive set ned på, ingen ville hjælpe ham, han begyndte at stjæle, sniffe lim og var konstant sulten. Han blev afvist, slået, voldtaget og sat i fængsel. Det var en daglig kamp for overlevelse.

Efter syv år på gaden blev Joseph reddet og kom på et børnehjem. Her fik han mulighed for at gå i skole, og gennem megen kærlighed og omsorg var han i stand til at gennemføre ingeniørstudiet med gode karakterer. Efterfølgende fik han et godt job og begyndte at tjene gode penge, men han kunne ikke glemme tiden på gaden. Hvorfor skulle han have et godt liv med et velbetalt job, et sted at bo og mad, når han kunne se sine brødre fra gaden lide? Han kunne se, at der var nogen, som havde brug for ham. Derfor opsagde hans sit arbejde og begyndte at tjene samfundet gennem frivilligt arbejde på forskellige børnehjem i Nairobi. I 2013 opstartede han Global Hope Rescue and Rehabilitation Center, da han mente at der var behov for et sted, hvor gadedrenge i aldre aldre og med forskellige baggrunde er velkomne. 

Han bor selv på centret med sin kone Dorcas og 8-årige datter Natasha. 

Bogen "The Unbreakable" skrevet af tjekkiske Hana Hindrakova skildrer Josephs barske barndom og hvordan han imod alle odds ændrede sit liv. 

 

Bogen kan købes for 100 kr. ved henvendelse på globalhopedenmark@gmail.com. Bogen er på engelsk. 

bottom of page