top of page

PROJEKT 'NYT HJEM'

Oktober 2020 - Køb af byggegrund

Et år efter oprettelsen af Global Hope Denmark var der indsamlet nok midler til at Joseph og drengene i Kenya kunne købe en byggegrund. I samarbejde med frivillige fra Australien og Tyskland blev der sendt 340.000 kroner til Global Hope Rescue and Rehabilitation Centre. Heraf kom 270.000 kroner fra Global Hope Denmark. 

Derfor kunne Joseph og drengene stolt kalde sig for grundejere i oktober 2020. Dette er en stor ting for de tidligere gadedrengene, som ellers aldrig har ejet mere end hvad der kan være i en bærepose. 

Juni 2021 - Vandboring

På stedet hvor drengene bor lige nu er der ingen rindende vand. Det betyder at de skal købe alt vand, både til tøjvask, madlavning og rengøring. På det nye hjem ønsker de at have deres egen vandboring, så de kan blive selvforsynede. Men også så de kan hjælpe nabolaget med vand. I juni 2021 begyndte Global Hope i Kenya at bore, og fandt heldigvis en masse vand. Vandboringen er fuldt finansieret af Global Hope Denmark, som donerede 115.000 kroner til projektet. Desuden vil vandet fra boringen blive brugt til byggeriet på grunden.

Vandboring3.jpg

August 2021 - Mur rundt om grunden

I Kenya er det naturligt at omkranse sin grund med en mur. Dette gøres af sikkerhedsmæssige årsager. I august 2021 startede mur projektet, som er fuldt finansieret af Global Hope Denmark. 195.000 kroner kostede det at få muren bygget. Tre af de store drenge fra Global Hope, som har færdiggjort gymnasiet hjalp med byggeriet.

IMG_4403.JPG

Tegninger

I Global Hope Denmark samarbejder vi med en dansk arkitekt Magnus Damgaard og en tysk arkitekt. De har tegnet det nye hjem til de tidligere gadedrenge. Desuden samarbejder vi med en tysk bygningsingeniør, som har stor erfaring med det byggetekniske. På det nye hjem bliver der plads til 240 drenge. Dette betyder bedre forhold for drengene som allerede bor på Global Hope Rescue and Rehabilitation Centre, men også muligheden for at redde endnu flere drenge fra det barske liv på gaden. 

April 2022 - Vandtårn

I april 2022 blev der bygget et vandtårn på grunden. Vandtårnet var et stort ønske fra Joseph og drengene, så de kan opbevare vandet fra vandboringen, og bruge det flere forskellige steder på grunden. 

Juli 2022 - Drænsystem

Byggegrunden til det nye hjem ligger en smule lavt, og vil være i risiko for oversvømmelser ved store mængder regn. Derfor er der blevet etableret et drænsystem, som vil samle vandet og sende det videre. Desuden vil vandet som bliver samlet kunne bruges til vande afgrøder. Global Hope Denmark har finansieret projektet med i alt 64.500 kroner.

ab672b6d-2285-4e91-ba7a-408f6384ecba.JPG

Efterår 2022 - Byggetilladelse, jordbundsanalyse

og planering af grunden

Inden det store byggeri kunne gå i gang, var der nogle formelle ting, som der skulle være i orden. Der blev lavet en jordbundsanalyse på grunden, som bruges til at se hvordan fundamentet skal laves, så vi er sikre på det kan bære bygningen. Desuden blev grunden planeret, så det var klar til at bygge på. Og sidst men ikke mindst fik Joseph i samarbejde med nogle af hans venner skaffet en byggetilladelse. Alt dette blev finansieret af Global Hope Denmark.

IMG_3760.JPG

April 2023 - Fundament til drengenes sovesal

I april 2023 kunne det store byggeri af drengenes sovesal endelig gå igang. Dette var en stor milepæl for både Global Hope i Kenya og i Danmark. Første skridt var at få støbt fundamentet. Global Hope Denmark støttede projektet med 435.000 kroner. I starten af maj 2023 stod fundamentet færdigt, og er nu klar til videre opbygning af hjemmet. 

b7ecfd54-b8e1-448f-9ee8-5562556b1fc3.JPG

Maj 2023 - Flot udsmykket port til det nye hjem

IMG_0872.JPG

Næste projekt kommer snart...

Global Hope Denmarks trofaste medlemmer og mange gavegivere har stor del i at alle disse projekter er gennemført. Jeres støtte er meget værdifuld for Joseph og de tidligere gadedrenge i Kenya.

IMG_4310.JPG
bottom of page